28 Nisan 2011 Perşembe

127 Saat






 Bu filmin gösteriminin üzerinden biraz zaman geçmiş olsa da , beni gerçekten etkileyen filmler arasına girmeyi başardı.






 127 Saat , dağcı Aron Ralston'un başından geçenlerin gerçek hikayesini anlatıyor. Başrolünde Altın Küre sahibi oyuncu James Franco’nun yer aldığı film bir insanın başına gelebilecek belki de en kötü durumu gözler önüne seriyor. Hayatını yalnız ve sorumsuz bir şekilde geçiren Aron Ralston'un şuana kadar hayatında ciddi sayılabilecek bir şey yokken, her zaman ki gibi başlayan bir gününde, dağda başına gelen korkunç bir hikaye anlatılıyor. 





 Genç bir dağcı olan Aron Ralston, Utah yakınlarında büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. Hayatı için bir çeşit tuzağa dönüşen bu olayda Aron, soğukkanlı olmak zorundadır. Ailesinin ve yakınlarının Aron'ın başına gelenlerden haberi yoktur. O kaya parçasının arasında sesini duyabilecek kimse yokken, hayatta kalmak için verdiği mücadele izleyicileri son derece etkilerken, sonunda karşılaştığımız durum ise bizleri daha da çok etkiliyor. Kaya parçasının arasına sıkışan bir insan, yalnız başına, yemeksiz , bitmeye az kalmış bir su, o soğuk yerde zaman tükenirken bile olsa umudunu yitirmiyor.

Filmin başınadan sonuna kadar aynı yerde olmadı bu etkileyici hikayeyi sıkıcı hale getirmekten çok , Aron'ın bu durumdan nasıl kurtulabilceğini düşünmekle geçiyor. Film aynı zamanda insanın hayatta yapmaması gereken şeyleri ve yaşadıkları karşısında bunlardan ders almasını bizlere gösteriyor. Eğer bu filmi izlemediyseniz, kesinlikle en kısa zamanda izlemenizi tasviye ederekten sonunu söylemiyorum :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder